Wat is Scouting?

Scouting is een vereniging die een actieve en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt voor jong en oud! Bij Scouting worden kinderen op een bij de leeftijd passende manier uitgedaagd om samen leuke dingen te ondernemen, veel buiten actief te zijn en zich te ontwikkelen in sport en spel.

Binnen onze Scoutinggroep zijn er verschillende groepen waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. Speltakken noemen we deze groepen:
Welpen van 6,5 t/m 11 jaar
– Scouts van 11 t/m 16 jaar
– Explorers 16+ jaar

Bij de Welpen staan spel en fantasie centraal en zij spelen hun spel rondom een thema verhaal. De scouts werken met het spel van verkennen en het spelenderwijs leren van outdoor en scouting vaardigheden. De explorers worden uitgedaagd om zelf de activiteiten te organiseren en hun grenzen te verleggen.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 100.000 actieve leden! De 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen. Het merendeel van de vrijwilligers van Scouting Nederland is jonger dan 30 jaar!