Dorp Hotsjietonia

Bij scouting ontdekken ze de wereld om zich heen in het dorp Hotsjietonia. Stuiter neemt ze elke week mee op bezoek bij verschillende figuren. Zo kan je creatief zijn bij Fleur en Keet Kleur, tot rust komen bij Noa, In de keuken staan bij Rozemarijn en zo heb je vele figuren. Deze figuren worden hier onder even behandeld.

 

Stuiter is een 6 jarig kind en de hoofdfiguur in de verhalen. Dit betekend dat de bevers zich kunnen identificeren met Stuiter. Hij heeft geen eigen huis in het dorp en houdt van spelletjes.

In het dorp valt het huis van Keet en Fleur kleur je het meeste op. Dit is ook wel te begrijpen als de figuren beter leert kennen. Keet kleur is namelijk een echte kunstenaar: ze is vrolijk en er zit allemaal verf op haar kleding. Voor het dorp maakt ze versieringen. Door haar creativiteit en enthousiasme kan ze ook wel een beetje ondeugend zijn. Fleur kleur is haar moeder en is net zo creatief. Ze verteld allerlei verhalen en haar fantasie gebruiktze voor toneelstukken en haar eigen kleding.

In de rivier ligt een boot. Woont daar een stoere kapitein? Nee, daar wonen Sterre en Steven stroom. Dit is broer en zus, maar ze mijn totaal verschillend. Sterre houdt namelijk van kamperen en reizen en wilt altijd mee doen aan een gave activiteit. Terwijl Steven juist angsten heeft zoals hoogtevrees en hij is bang in het donker. Één overeenkomst hebben ze wel Sterre wilt graag een speurtocht en steven zet dit graag uit met kaart en kompas.

Bas bos is altijd bezig, sterk en weet alles over de natuur. Hij is dus een echte boswachter. Bas kan alle vragen over planten en dieren beantwoorden. Naast Bas bos woont ook Rebbel in het huisje. Rebbel is namelijk de vrouw van bas bos. Zij kletst en weet alles over iedereen. Een geheim bewaren vind ze erg moeilijk.

Stanley Stekker heeft zijn naam te wijten aan het technische gedeelte in Hotsjietonia. Hij is gek op cijfer en schema’s, overal bouwt hij constructies voor en weet oplossingen te verzinnen. Stanley is stiekem verliefd op Noa. Wie is noa dan? Noa maakt graag vrienden en ziet er een beetje oosters uit. Bij haar kan je lekker uithalen. Ze is af en toe dromerig en overal in haar huis liggen kussens.

We hebben bijna iedereen uit Hotsjietonia gehad we missen nog een huis. Dit is het huis van het echtpaar Professor Plof en Rozemarijn. Professor plof heeft warrig haar en een witte jas. Hij kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem. Hij ziet jammer genoeg niet altijd de gevaren in van de experimenten. Gelukkig weet Rozemarijn er wel raad mee. Ze is namelijk goed in EHBO. Daarnaast is ze dol op bloemen, planten en koken. Je kan altijd bij haar op bezoek komen.